PROJEKTIL

Känner du dig ensam i din kreativa process? Har du svårt att motivera dig själv ibland? Med Projektil får du stöd och inspiration i din kreativa process.

VAD ÄR PROJEKTIL?

Projektil erbjuder åtta unika platser i Stor Studios satsning som ska få Malmös kulturliv att blomstra igen efter pandemin. Åtta kreativa projekt får en extra push för att förbättra förutsättningarna och resultatet!

Under tre månader kommer du som deltagare att träffa gruppen på kontinuerliga "work in progress"-träffar där vi diskuterar era projekt, feedbackar och peppar varandra. Du får också tillgång till inspirerande och praktiska föreläsningar och workshops. Vi avslutar med en vernissage med öppen scen, där du får möjlighet att visa upp det du åstadkommit under Projektil.

Projektil görs av Stor Studio med stöd från Malmö Stad och Region Skåne. Syftet är att skapa en trygg, demokratiserande och kreativ plattform för att driva och visa upp kulturprojekt. Kulturbranschen kan vara väldigt ensam, och inte minst den senaste tiden har varit tuff för många. Vi vill föra samman personer från olika verksamhetsområden för att inspirera, hjälpa och ge möjlighet till synergi. Dessutom ges deltagarna av Projektil ett unikt tillfälle att möta sin publik redan i den kreativa processen.

Projektil startar 14e september och har vernissage och avslutning 7e december. Alla träffar samt vernissage sker i Malmö.

Projektil är helt gratis för deltagarna, och det ingår "Stort medlemskap" i Stor Studio under hela perioden, värde 2790kr/deltagare. Läs mer om medlemskapet här.

VAD ÄR ETT PROJEKT?

Vi ser gärna att ni söker med ett kulturprojekt som är möjligt att genomföra inom tre månaders tid. Det skulle kunna vara att skriva, spela in och släppa en låt. Det skulle också kunna vara att göra en kortfilm, skriva en diktsamling, eller starta independent skivbolag. Man kan också söka med ett delmål i ett längre projekt.

Det kan vara bra att på förhand fundera över hur mycket tid du vill och kan lägga på detta, vid sidan av annan sysselsättning. I urvalet kommer vi att prioritera projekt med en realistisk tidsplan.

HUR SÖKER JAG?

Du söker med en kort projektbeskrivning där du berättar om vad du vill göra, hur du vill göra det och vad du skulle vilja få ut av Projektil. Vi vill också att du bifogar en enklare planering av projektperioden och ett CV.

Maila din ansökan till maja@storstudio.se senast 31 augusti. Skriv "Projektil ansökan" i ämnesraden. Dokument bifogas som pdf.

Vi ser fram emot att höra från dig!